Yazılım Geliştirme Süreci

Yazılım Geliştirme Süreci

Yazılım Geliştirme Süreci

Yazılım hizmeti uzmanlık isteyen bir konudur. Doğru ve güvenilir yapılan bir çalışma sağlıklı sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Bunun için bu konuda kurumsal hizmet sunan noktalar tercih edilmelidir. Yazılım geliştirme sürecinin belirli bir aşaması bulunuyor. Bu aşamalara uygun hareket edildiği zaman istenen verime kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. Süreçlerin her aşamasında titiz bir çalışma yapılması ve çalışmanın da belirli aralıklar ile test edilmesi gerekir.

İhtiyaç Ve Proje Analizi

Yazılımın geliştirilme sürecinde en önemli adımlardan biri olan ihtiyaçların belirlenmesi projenin şekillenmesine de yardımcı olur. Bunun için ihtiyaçların bir listesinin yapılması gerekir. Bu aşamadan sonra kullanıcıya yönelik faydaların neler olacağının belirlenme çalışmasının yapılması doğru bir şekilde uygulanması gerekiyor. Proje süresi içerisinde zaman kaybına neden olabilecek bilgiler ve benzeri etkenler sonraki aşamaya bırakılmalıdır. Bu da zamandan tasarrufun oluşmasına olanak sağlar. En önemli ihtiyaçlardan biri de yazılım dilinin seçilmesidir. Bu sayede başarı sağlanabilir.

Tasarım Aşaması

Yazılım geliştirme süreci içerisinde ikinci adım olan tasarım ilgili projenin hangi alanlarda kullanılacağının oluşmasına olanak sağlar. Web tabanlı bir uygulama, mobil tabanlı uygulama yapılacağına karar verme aşaması olarak da değerlendirilebilir. Web ara yüz tasarımı yapılırken ilgili standartlara uygun bir şekilde hareket edilmeli ve aram motorlarının yapısına uygun bir tasarım ile desteklenmelidir. Kullanıcı odaklı bir tasarımın olması beklentileri daha iyi karşılayacak ve karşı tarafta bir bağlılık oluşmasına da yardımcı olacaktır.

Kodlama Aşaması

Kodlama aşamasında titiz bir çalışma yapılmalı ve gelecekte ilgili değişikliklerin yapılabilmesi için de zemin oluşturulmalıdır. Kodlama aşamasının ekip ile birlikte yürütülmesi ve ilgili diyalogların sağlanması gerekir.

Test Aşaması

Tüm işlemler sona erdikten sonra ilgili projenin yayına almadan önce test aşamasının gerçekleşmesi gerekir. Her detay ayrı bir teste tabi tutulmalıdır. Eğer test sonucunda bir hata gözükür ise ilgili çalışmalar gözden geçirilmelidir. Sorun çıkmadığında ise ilgili proje yayına alınabilir.

Yazılım geliştirme konusunda gerekli adımları doğru bir şekilde uygularsanız hedeflediğiniz noktaya kısa süre içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Paylaş
Etiket: