Web Tasarım Dilleri

Web Tasarım Dilleri

Web Tasarım Dilleri

Günden güne popülerliği artan web teknolojilerine aynı şekilde ilgide artmaktadır. Peki web teknoloji bilgilerimizi geliştirmek için neleri öğrenmeliyiz?

HTML,CSS,JS,PHP,Python,Ruby,ASP,XML  gibi diller web teknolojilerine örnektir.Bunlarıfrontend ve backend teknolojileri altında iki kategoride toplayabiliriz. Frontend dillerini bir web projesindeki görüntülenen bölümlerin düzen, renk ,font , grafik gibi özelliklerinin ayarlanmasıyla ilgilidir.Backend  dilleri ise web sunucusu üzerinde çalışan  arka planda sunucu ile bağlantılı olarak sunucunun yanıtına göre bir takım işlemler yapabileceğimiz dillerdir.

Web tasarım için frontend teknolojileri kullanırız. Bunlar HTML,CSS,JS gibi  betik dilleridir. Bu diller sunucu tarafında etkisizdirler.Bu dilleri direkt olarak tarayıcı tarafında çalıştırabilirsiniz.

HTML , açılımı HypertextMarkup Language( Hiper Metin İşaretleme Dili ) olan web sayfası oluşturmak için kullanılan işaretleme dilidir. Birçok kişi bunu dil olarak kabul etmemektedir. Fakat html olmadan çalışan bir web uygulaması olamaz.

CSS, açılımı Cascading Style Sheets( Basamaklı Stil Şablonları) olan ve html yapıları üzerinde renk, boyut, konumlandırma gibi özellikleri ayarlayan bir web teknolojisidir. 

Bu dil istemci tarafından yani bir tarayıcı tarafından yorumlanır.Bunu Html ve Css ile hareketlilik katmak anlamına gelir.

Bu diller ile web tasarımı yapabilirsiniz. Web tasarım yaparken önceliğimiz  sadece görsellik ve hareketlilik olmamalıdır. Web tasarım yaparken kullanıcıların isteklerine göre bir tasarım yapmak çok önemlidir. İnsanların isteklerine göre yapılmış bir web tasarımı kullanıcılar işlemlerini daha hızlı yapabilmesini ve bütün herkesin rahat bir şekilde kullanabilmesini sağlar.

Web tasarım hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle hemen buradan iletişime geçin veya hemen 0312 418 33 34 numaralı telefondan bizi arayın !

Paylaş
Etiket: