TRABİS Alan Adı Yaşam Döngüsü

TRABİS Alan Adı Yaşam Döngüsü

Domain, tescil olduğu süre içerisinde yaşam döngüsüne sahiptir. Bu yaşam döngüsünde alan adı için kritik durumlar söz konusudur ve alan adını kaybetmeye kadar gitmektedir.

Her gün binlerce alan adı tescil ediliyor, tescil süresi içinde kullanılıyor sona erdiğinde alan adı düşmüş oluyor. Her alan adı tescil ediliyor, tescil süresi boyunca kullanılıyor ve yaşam döngüsü sona erince alan adı düşmüş oluyor. Bir alan adı satın almakla istiyorsanız, o alan adının tipik bir yaşam döngüsünü bilmeniz gerekir.  Bir alan adı kullanım boyunca 5 yaşam döngüsüne sahiptir. Yaşam döngüsü sitenizin ve maillerinizin işleyişini etkiler. Bu yüzden alan adının yaşam döngüsünü bilmek gerekiyor. Bu yaşam döngüsü;

Available Periyot

Alanın kayıt için müsait olduğu ve kayıt edilebilir olduğu süredir.

Registered Periyot

Alan adının kayıt edildiği dönemdir. Tescil süresinden 60 gün sonra alan adını farklı bir firmaya transfer edilebilir. Alan adının tescil süresini istenilirse uzatılabilir.

Expired Periyot

Alan adının süresinin bittiği periyottur. Alan adı 45 gün boyunca bloklanır. Alan adına bağlı olan site ve mail çalışmaz. Kayıtçı kuruluş alan adını yenilemek için ek süre tanır. En kısa sürede alan adını yenilenmelidir.

Redemption Periyot

Alan adı bu süreçte kefaret durumuna girer. Başka bir değişle alan adı sahibi alan adını almak için yüksek ücret ödemesi gerekir. Bu işleme domain restore denir. 30 gün içerisinde restore yapmak gerekir.

Delete Periyot

Alan adı yaşam döngüsünün son adımıdır.Bu dönemde alan adı silmek için 5 gün beklenir. 5 gün sonra alan adı tamamen silinir ve kayıt için herkes tarafından kullanılabilir.


Paylaş
Etiket: